Alles over handgrepen in badkamers

Handgrepen zijn kleine maar essentiële details in een badkamer. Ze zorgen niet alleen voor extra gemak, maar ook voor functionele toepassingen en comfort.

Of je nu een badkamer aan het bouwen bent of aan het renoveren bent, de juiste handgrepen kiezen kan een lastige klus zijn.

Upload Image...

Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste handgrepen voor in de badkamer. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over handgrepen in de badkamer.

Soorten handgrepen voor badkamermeubels

De meeste badkamers hebben handgrepen op badkamermeubels zoals kastjes, lades en deuren. Er zijn verschillende soorten handgrepen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en nadelen.

Upload Image...

1. Deurknoppen

Knoppen zijn de meest traditionele handgrepen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten en zijn gemakkelijk te monteren. Het nadeel van knoppen is dat ze niet altijd even gemakkelijk vast te pakken zijn.

2. Deurgrepen

Grepen: Grepen zijn iets groter dan knoppen en zijn daarom gemakkelijker vast te pakken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen zoals messing, RVS en metaal.

3. Lussen

Lussen zijn moderne handgrepen die in veel moderne badkamers worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen en zijn gemakkelijk vast te pakken.

4. Staafgrepen

Eigenlijk een subgroep van de deurgrepen. Maar de staafhandgrepen zijn lange, slanke handgrepen die een moderne uitstraling hebben. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en maten en zijn gemakkelijk vast te pakken.

Materialen voor handgrepen in badkamer

Handgrepen zijn er in verschillende materialen en elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende materialen voor handgrepen in de badkamer.

Metalen handgreep

Metaal is een uitstekend materiaal voor deurgrepen in badkamers vanwege zijn duurzaamheid, sterkte en waterbestendigheid. Het kan bestand zijn tegen vochtigheid, corrosie en roest, waardoor het lang meegaat in de vochtige omgeving van een badkamer. Bovendien is metaal een veelzijdig materiaal dat kan worden vormgegeven in verschillende stijlen en afwerkingen, waardoor het een populaire keuze is voor badkamerinrichting.

Kunststof handgreep

Kunststof is een goed materiaal voor een deurgreep in een badkamer omdat het bestand is tegen vocht en corrosie, wat vaak voorkomt in vochtige omgevingen zoals badkamers. Bovendien is kunststof licht van gewicht, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast biedt kunststof een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de stijl van de badkamer.

Messing handgreep

Messing is een legering van koper en zink en wordt vaak gebruikt voor deurgrepen in badkamers vanwege de combinatie van stevigheid en duurzaamheid. Het materiaal is corrosiebestendig en heeft van nature antibacteriële eigenschappen, wat belangrijk is in een omgeving waar hygiëne cruciaal is. Bovendien heeft messing een mooie uitstraling die past bij verschillende badkamerstijlen.

RVS handgreep

RVS, ofwel Roestvrij Staal, is een populair materiaal voor deurgrepen in badkamers omdat het corrosiebestendig en duurzaam is. Het materiaal is bestand tegen vocht en kan goed worden gereinigd, wat het zeer geschikt maakt voor toepassingen in vochtige omgevingen zoals badkamers. RVS heeft ook een moderne uitstraling en past goed bij verschillende interieurstijlen.

Wat is dan het voordeel van een coating als extra laag?

Een coating, zoals een zwarte coating, op een deurgreep kan verschillende voordelen bieden in een badkamer.

Ten eerste biedt het extra bescherming tegen slijtage en corrosie, waardoor de levensduur van de deurgreep wordt verlengd.

Ten tweede kan een coating de deurgreep een aantrekkelijker uiterlijk geven en bijdragen aan de esthetiek van de badkamer. Dit is vooral het geval als de coating past bij de andere elementen in de badkamer.

Daarnaast kan een coating op de deurgreep zorgen voor een betere grip, wat vooral handig is in natte omgevingen zoals de badkamer. Het voorkomt dat de deurgreep glad wordt en biedt extra veiligheid en comfort bij het openen en sluiten van de deur.

Handgreep mét of zonder boren in badkamer?

Handgrepen zonder boren zijn een populair alternatief voor traditionele handgrepen in badkamers. Er zijn een aantal belangrijke voor- en nadelen over deze twee verschillende soorten handgrepen. Hier vind je het overzicht.

Upload Image...

Voordelen van handgrepen zonder boren

Het belangrijkste voordeel is dat deze handgrepen geen gaten in de muur of tegels vereisen, waardoor ze ideaal zijn voor huurwoningen, renovaties waarbij de muren niet beschadigd mogen worden, of als je geen zin hebt in het gedoe van boren en het risico op beschadiging van de badkamer.

Een ander voordeel van handgrepen zonder boren is dat ze vaak gemakkelijker te installeren zijn dan traditionele handgrepen. Deze handgrepen zijn meestal voorzien van zuignappen of kleefmiddelen die stevig aan het oppervlak hechten zonder beschadiging. Dit betekent ook dat ze gemakkelijk te verwijderen en te verplaatsen zijn zonder sporen achter te laten.

Nadelen van handgrepen zonder boren

Er zijn echter ook enkele nadelen aan handgrepen zonder boren. Ten eerste hebben ze meestal niet dezelfde hoge belastbaarheid als traditionele handgrepen, dus ze zijn mogelijk niet geschikt voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben of voor het optillen van zwaardere voorwerpen.

Ten tweede, hoewel deze handgrepen vaak zeer veilig zijn, is er altijd een risico op falen van de kleefmiddelen of zuignappen, dus ze moeten regelmatig worden gecontroleerd op stevigheid.

Bovendien is het belangrijk om op te merken dat handgrepen zonder boren niet geschikt zijn voor alle oppervlakken. Ze werken het beste op gladde, vlakke oppervlakken zoals glas, keramische tegels, of gladde muren. Als je badkamertegels bijvoorbeeld oneffen zijn, kan het lastig zijn om de handgrepen zonder boren goed te bevestigen en kan het risico op losraken toenemen.

Handgrepen bij jouw badkamerstijl of interieur

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe deurgrepen, kastgreepjes of handgrepen voor in de badkamer, zijn er verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk om een stijl te kiezen die past bij de uitstraling van jouw badkamer en die zorgt voor een mooi geheel.

Upload Image...

Moderne badkamerstijl

Een moderne badkamerstijl kenmerkt zich door strakke lijnen en minimalistische elementen. Bij deze stijl passen handgrepen in een eenvoudig ontwerp, bijvoorbeeld met een rechte of gebogen vorm. Een populaire kleur voor moderne badkamerstijlen is RVS, maar ook zwart en wit zijn goede opties.

Klassieke badkamerstijl

Een klassieke badkamerstijl wordt gekenmerkt door elegante lijnen en verfijnde details. Bij deze stijl passen handgrepen in een sierlijk ontwerp, bijvoorbeeld met een krul of andere decoratieve elementen. Messing of koperkleurige handgrepen passen goed bij deze stijl, maar ook een zwarte of witte handgreep kan een mooi contrast bieden.

Industriële badkamerstijl

Een industriële badkamerstijl kenmerkt zich door ruwe, onafgewerkte elementen en een rauwe uitstraling. Bij deze stijl passen handgrepen in een stoer ontwerp, bijvoorbeeld met schroeven of andere metalen details. Een zwarte of grijze handgreep past goed bij deze stijl, maar ook een RVS of koperkleurige handgreep kan goed passen.

Scandinavische badkamerstijl

Een Scandinavische badkamerstijl kenmerkt zich door lichte kleuren, natuurlijke materialen en een minimalistische uitstraling. Bij deze stijl passen handgrepen in een eenvoudig ontwerp, bijvoorbeeld met een rechte vorm of met een lichte houtkleur. Witte of lichtgrijze handgrepen passen goed bij deze stijl, maar ook een natuurlijk houten handgreep kan een mooie toevoeging zijn.

Bohemian badkamerstijl

Een bohemian badkamerstijl wordt gekenmerkt door een mix van kleuren, patronen en texturen. Bij deze stijl passen handgrepen in een speels ontwerp, bijvoorbeeld met decoratieve elementen zoals franjes of kwastjes. Een messing of koperkleurige handgreep past goed bij deze stijl, maar ook een handgreep in een opvallende kleur kan een mooie toevoeging zijn.

Upload Image...

Alles wat je moest weten over handgrepen in badkamers

Na het behandelen van alle aspecten die komen kijken bij het kiezen van de juiste handgrepen voor in een badkamer, kunnen we concluderen dat er veel factoren zijn om rekening mee te houden. Het materiaal, de stijl, de grootte, de bevestiging en de functionaliteit spelen allemaal een belangrijke rol bij het maken van een keuze.

Bij deurgrepencenter.nl begrijpen we dat het vinden van de perfecte handgreep voor in de badkamer geen gemakkelijke opgave is. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment samengesteld met handgrepen in verschillende stijlen, kleuren en materialen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke look met messing handgrepen of een moderne uitstraling met RVS handgrepen. Wij hebben het allemaal in ons assortiment met onze eigen voorraad.

Door ons uitgebreide assortiment en onze jarenlange ervaring in deurbeslag en interieuraccessoires, kunnen we je helpen bij het kiezen van de juiste handgreep voor jouw badkamer. Of je nu gaat voor praktisch en functioneel, of juist voor een esthetisch hoogstaand design, bij deurgrepencenter.nl ben je aan het juiste adres.