Alles over deurknoppen voor kinderkamers

Wanneer het gaat om deurknoppen in de kinderkamer, is veiligheid een belangrijk aspect om in gedachten te houden. Naast de veiligheid zijn er nog andere zaken om op te letten voor de keuze van deurknoppen op bijvoorbeeld kinderkastjes. In dit artikel vind je dingen waar je je als ouder op moeten letten bij het kiezen van een deurknop voor de kinderkamer.

Upload Image...

Als ouder of doe-het-zelver wil je graag mooie en veilige meubelknoppen en deurknoppen voor de kinder slaap-, of speelkamer. Maar hoe kies je de juiste knoppen voor deze belangrijke ruimte? Hier zijn enkele tips om te overwegen:

1. Kies voor stompe randen

Zoek naar meubelknoppen en deurknoppen met ronde, stompe randen zonder scherpe hoeken of punten. Dit is belangrijk om te voorkomen dat kinderen zich bezeren aan de knoppen.

Extra handig: deurknoppen met stompe randen kunnen handig zijn in het onderhoud en schoonmaken omdat ze geen scherpe hoeken of punten hebben waar vuil of vlekken gemakkelijk aan kunnen blijven plakken. Dit maakt het gemakkelijker om de deurknoppen schoon te maken en te onderhouden, omdat je ze gemakkelijker kunt afnemen met een doek of een stofzuiger.

Daarnaast kunnen deurknoppen met stompe randen ook minder snel beschadigen of slijten, omdat ze geen scherpe hoeken hebben die kunnen afbreken of afslijten. Dit kan de levensduur van de deurknoppen verlengen, wat op de lange termijn minder onderhoud en vervanging vereist.

2. Vermijd losse of kleine onderdelen

Kies voor meubelknoppen en deurknoppen in de kinderkamer zonder kleine onderdelen. Hiermee worden kleine onderdelen bedoeld die los kunnen raken, af kunnen breken en door de kinderen ingeslikt kunnen worden.

Upload Image...

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de schroeven die je gebruikt. Maak gebruik van versterkte schroeven. Bij deurknoppen van deurgrepencenter.nl krijg je deze schroeven standaard als montageaccessoires erbij geleverd.

3. Bewuste keuzes voor het ontwerp

Het ontwerp van een deurknop kan van groot belang zijn voor kinderkamers. Omdat het niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de stijl, het thema van de ruimte of de veiligheid.

Stijl voor plezier

Een stijlvolle deurknop kan bijvoorbeeld een aanvulling zijn op het interieur van de kinderkamer en helpen om de ruimte te verfraaien. Dit kan ook een gevoel van eigenheid geven aan de kinderkamer en de kinderen aanmoedigen om trots te zijn op hun eigen ruimte.

Ontwerp voor functie

Daarnaast kan het ontwerp van een deurknop ook functie hebben in een kinderkamer. Zoek naar deurknoppen met een stompe, ronde vorm zonder scherpe randen of kleine onderdelen, die veilig zijn voor kinderen om te gebruiken.

Gemakkelijk om te openen

Kies voor het ontwerp van de meubelknoppen zodat deze gemakkelijk te openen zijn voor kinderen. Waardoor ze zichzelf in of uit kasten of kamers kunnen laten als ze dat willen.

4. Goedkope deurknoppen voor kinderkasten

Belangrijkste en laatste tip: kies goedkope deurknoppen voor kinderkamers.

Goedkope deurknoppen zijn praktische en betaalbare optie voor ouders, met verschillende stijlen om uit te kiezen en gemakkelijk te vervangen als dat nodig is.

Waarom goedkoop kiezen?

  1. Lagere kosten: Goedkope deurknoppen zijn goedkoper dan duurdere opties, wat betekent dat ouders kunnen besparen op de aanschafkosten. Dit kan vooral handig zijn als ouders op een budget werken of als ze meerdere deurknoppen nodig hebben voor de kinderkamer.
  2. Verschillende stijlen: Goedkope deurknoppen zijn vaak verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, wat betekent dat ouders meer keuze hebben als het gaat om het ontwerp dat het beste past bij de kinderkamer.
  3. Gemakkelijk te vervangen: Goedkope deurknoppen zijn vaak gemakkelijker te vervangen dan duurdere opties, wat betekent dat ouders de deurknoppen gemakkelijk kunnen vervangen als ze beschadigd raken of als ouders besluiten om een ander ontwerp te kiezen.

Ontdek het zelf! Bekijk hier de voordeligste deurknoppen van Nederland en België.